A tekintély mámora és a szabadság varázslata
Válaszutak a pedagógiai elméletképzésben és a gyakorlatban

 

 

Kp2
Kp12
Kp13
Kp6
Kp17
Kp14
Kp7
Kp9
Kp1
Kp10
Kp16
Kp4
Kp5
Kp8
Kp3
Kp15

 kepzes es gyakorlat 20180425 wide

Válaszutak a pedagógiai elmélet-képzésben és a gyakorlatban, avagy „A tekintély mámora és a szabadság varázslata”. A Képzés és Gyakorlat Nemzetközi Tudományos Konferenciát 11. alkalommal rendeztük meg, ezúttal Kaposváron. A Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kara és a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara közösen rendezi már évek óta a Képzés és Gyakorlat Nemzetközi Tudományos Konferenciát.

 „Tudást örökölni nem lehet, csak szellemi erőfeszítésekkel megszerezni. […] Az iskolának be kell látnia, hogy a felnövekvő nemzedékeknek nemcsak ismereteket kell adni (kapni), hanem tudatos felelősségérzetet is a tanulók saját jövőjéért. Ez lenne az iskolában a többször emlegetett életre nevelés lényege.” Az idézet Deli István tanár úrtól származik, a konferencián a Képzés és Gyakorlat folyóirat megalapítójának emlékét is idéztük. 2003-ban Deli István álmodta meg és szerkesztőtársaival együtt útjára indította a Képzés és Gyakorlat folyóiratot, amelyhez 2007 óta társul minden évben a hasonló nevet viselő neveléstudományi konferencia. 2010 óta a folyóiratot a soproni Benedek Elek Pedagógiai Karral közösen gondozzuk és jelentetjük meg, a jelenleg Kaposváron működő szerkesztőséggel.

A konferencia lehetőséget biztosít a neveléstudománnyal foglalkozó elméleti szakembereknek, oktatóknak, a köznevelés résztvevőinek, a kiváló, jó gyakorlatokat felsorakoztató pedagógusoknak, hogy megismerkedjenek a neveléstudomány legújabb kutatásaival és a jó gyakorlatokkal.

Célunk, hogy hangsúlyozzuk a neveléstudomány jelentőségét és szerepét a tudományok között, illetve megmutassuk, hogyan jelenik meg a nevelés az egyes tudományokban, legyen szó elméleti megközelítésekről vagy gyakorlati tapasztalatokról. A konferencián tizenkét szekcióban, közel száz hazai és külföldi szerző előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás.